PSPad editor

PSPad editor
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)

Vydavatel: ing Jan Fiala
Verze: 5.0.1.312
Velikost: 5.45MB
Licence: Freeware
   

uloz

Programátorský editor s velkými možnostmi

Velmi interesantní nakladatel stanovený programátorům nejrůznějších programovacích jazyků. Aplikace neobsahuje nekonečnou řadu zbytečných funkcí, které majorita stejně nikdy nevyužije a soustředí se spíše v jednoduchost, přehlednost a rychlost. Zajímavá je poslání šablony, která umožňuje formulovat určitou kapela programové kódu (či něčeho obdobného) pod definovaný návod a v programování tenhle kód pohotově vyvolat. Pro používání této poslání a nadefinování příslušných bloků kódu je nutno si pročíst nápovědu, která je hodně hezky zpracována.

Program podporuje déle než 30 různých jazyků (PHP, HTML, XML, ASP, SQL, Python, …), v kterých vám nápadně ulehčí práci. A sami si můžete vyrobit další.

Krátce k funkcím: editace v UNICODE, práce se dvěma soubory současně v rozděleném okně, včetně možnosti uvěznit posun, neomezená délka editovaného textu, FTP client – umožňuje editovat soubory přímo z webu, HEXa nakladatel s možností vkládání, umožňuje rozpracovat víc dokumentů současně, šablony (např. HTML tagy, skripty, kusy kódu atd.) jsou uživatelsky definovatelné, konverze češtiny (LatinII, Kamenických, Windows 1250, ISO 8859-2, UNICODE, UTF-8), vedení pravopisu, doplnění diakritiky, konverze formátu DOS, MAC, UNIX, přímé uložení souboru před obsahu e-mailu či jako doplněk e-mailu, zvýraznění syntaxe s samočinným nastavením mimo typu souboru, zvýraznění skriptů v HTML, tisk zvýrazněné syntaxe s možností náhledu mimo tiskem, porovnání obsahu textových souborů, export včetně zvýraznění před RTF a HTML, souboru či déle než schránku, dovoz z RTF před HTML, definování externích programů, ve kterých je možné ansámbl otevřít, kompilace…, sloupcové a řádkové bloky, záložky v textu, jednoduchá integrace před kontextové nabídky systému Windows, přeformátování, komprese a vedení HTML kódu, interní HTML prohlížeč, změny velikosti písmen, odstranění a přidání diakritiky, formátování kódu, vedení pravopisu, zobrazení ASCII tabulky s možností tisku.