Maxthon

maxthon
3.1 out of 5 stars (3,1 / 5)

Vydavatel: Maxthon International Limited.
Verze: 5.3.8.2000
Velikost: 63.35MB
Licence: Freeware
   

uloz

Konkurenceschopný internetový prohlížeč

Internet Explorer je tak nejrozšířenější internetový prohlížeč dneška. Přesto se o něm samozřejmě nedá říci, že by byl tím nejlepším. Maxthon je prohlížeč dělník nyní s jádrem IE, jenž přináší až větší luxus ovládání, tak hodně dalších funkcí.

Základní vymožeností je takzvaný „tabbed browsing“ neboli eventualita otevření větší měrou WWW stránek v jednotlivého okna a přepínání mezi nimi pomocí záložek. To je před prvé přehlednější a před druhé šetrnější k systémovým prostředkům. Druhou věcí, v kterou si hodně pohotově zvyknete, jsou „mouse gestures“. Jde o rozpoznání určitých pohybů myši a vyvolání přiřazené funkce. Například pokud chytíte tlačítkem URL dědictví v stránce a povytáhnete ho nahoru, otevře se v nové záložce.

Mezi další funkčnosti programu patří možnost externích modulů (pluginů), automatické zálohování nastavení, skinovatelnost či dozor mimo zobrazováním nežádoucího obsahu stránek a pop-up oken.

Maxthon podporuje i zrnko Gecko. Funguje ovšem jen v přeinstalování Mozilla ActiveX control.

Ve verzi Maxthon 2.0 najdete kobkou řadu novinek: nové rozhraní, úplně nastavitelný vzhled, preferenční bezpečnost, multi-záložkové pracovní pole, vylepšenou rss/podcast čtečku, formuláře, Super Maxthon Smart Akcelerátor, širší podporu nejrůznějších Pluginů online úschovnu poznámek a oblíbených odkazů, a hodně dalšího.