Google Desktop

s google desktop
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)

Vydavatel: Google Inc.
Verze: 5.9.1005.12335
Velikost: 1.92MB
Licence: Freeware
   

uloz

Google vyhledávání pro váš počítač

Cílem tohoto programu je dopravit uživateli jednoduché a snadné vyhledávání v datech v jeho vlastním počítači. Aplikace prohledává textové soubory, soubory ve formátu Wordu, Excelu a Power Pointu, e-maily ve formátu Outlooku a Outlook Expressu a rovněž uložené internetové stránky.

Pro vyhledávání používá Google Desktop stejnou metodu jako pro vyhledávání v internetu – indexaci. V prvním spuštění aplikace oindexuje všechny soubory, které podporuje, což může stát i několik hodin. Průběžné indexování je pak samozřejmě o hodně rychlejší a v podstatě ho nepostřehnete.

Vyhledávání je fakticky rychlé a výsledky jsou prezentovány ve formě HTML stránky tak, až jsme z Googlu zvyklí. Drobnou vadou v kráse programu je jeho nekompatibilita s některými aplikacemi (NOD32, IDM, …). Otázkou rovněž je, až se vybudovat k tomu, že indexací vašich dat pro vyhledávání vznikají vnímavá data, která se dají eventuálně zneužít.

Celkově se proto dá říci, že Google Desktop je dobrým nástrojem pro vyhledávání v vašem počítače s určitými nedokonalostmi, což se mu dá odpustit pro tomu, že se stále jedná o beta verzi produktu.