ExifTool

s exiftool
2.3 out of 5 stars (2,3 / 5)

Vydavatel: Phil Harvey
Verze: 11.27
Velikost: 4.2MB
Licence: Freeware

uloz

Správa metadat souborů

ExifTool je v platformě nezávislá Perl série (knih) a command line appko pro čtení, registrace a editaci metadat blízko nejrůznějších typů souborů. ExifTool podporuje hodně různých metadatových formátů, včetně formátů EXIF, GPS, IPTC, XMP, JFIF, GeoTIFF, ICC, Photoshop IRB, FlashPix, AFCP a ID3. Tato appko podporuje i formáty výrobců digitálních fotoaparátů Canon, Casio, Fujifilm, GE, HP, JVC / Victor, Kodak, Leaf, Minolta / Konica-Minolta, Nikon, Olympus / Epson, Panasonic / Leica, Pentax / Asahi, Reconyx, Ricoh, Samsung, Sanyo, Sigma / Foveon a Sony.

ExifTool je dosažitelný pro režim Linux, jako sám spustitelná appko pro Windows či jako balíček pro MAC OS X. Blízko formulace Windows stačí sevřít a rozepnout archiv. Appko se v tomto případě ovládá dvojím způsobem. Archiv obsahuje položku „exiftool(-k).exe“, v kterou stačí přetáhnout váš ansámbl a appko zobrazí oznámení o tomto souboru. Druhou možností je položku „exiftool(-k).exe“ přejmenovat v „exiftool.exe“ a appko se spustí v příkazovém řádku pohromadě s dokumentací.

Balíček pro OS X  nainstaluje command line verzi appko a knihovny před rejstřík / usr / bin. V instalaci stačí zadat „exiftool“ v okně terminálu pro spuštění samotné aplikace.