Apache OpenOffice

apache openoffice
3.6 out of 5 stars (3,6 / 5)

Vydavatel: OpenOffice.org
Verze: 4.1.7
Velikost: 123MB
Licence: Freeware
   

uloz

Plnohodnotný kancelářský balík zdarma

Apache OpenOffice je následovníkem kancelářské sady OpenOffice.org, která sloužila dlouhou dobu jako bezplatná eventualita MS Office – obsahuje proto podobné součásti: Writer nahrazuje Word (tvorba dokumentů) Calc nahrazuje Excel (tabulkový procesor) Impress nahrazuje PowerPoint (prezentace) a další.

Zajímavá je člen Math, která slouží pro řešení rovnic a jiných matematických úloh.
Součást HTML Editor je pohromadě hodnotný WYSIWYG nakladatel HTML kódu, jenž usnadní počáteční seznámení s tvorbou webů.

Draw je nástroj pro tvorbu grafických prvků hlavně před prezentací. Pracuje s vektorovými objekty, které jsou dokonalý pro grafy a modely.

Všechny součásti jsou hodně podobné placeným variantám od MS. Pokud proto nechcete přespříliš utrácet před software, OpenOffice je tak prvotřídní bezplatnou variantou.

Kompatibilita obou balíků je hodně dobrá – OpenOffice dokáže rozpracovat soubory MS Office a odebrat na sebe bez větších problémů jeho formátování. V ukládání si pak můžete zvolit, před kterého formátu bude ansámbl uložen.

OpenOffice umí běžet s novým standardem dokumentů OASIS Open Document Format for Office Applications (OpenDocument, ODF). Standard OpenDocument je založen v XML a zajišťuje, aby si uživatelé mohli vyměňovat elektronické doklady bez obav, že je druhá stráň nebude moci rozpracovat svou kancelářskou aplikací. ODF je podporován EU.