TreeSize

treesize
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)

Vydavatel: JAM Software
Verze: 7.05
Velikost: 18.64MB
Licence: Freeware

uloz

Informace o velikosti složek na disku

Každy robustní tác je konec konců přespříliš malý. Prográmek TreeSize vám řekne kam se celý plocha ztratil. Aplikace spustíte z kontextového menu, rejstřík či jednotky a on zobrazí rozloha rejstřík i jeho případných podadresářů. Tyto rejstřík můžete stejně jako v klasickém průzkumníkovi pak otevírat a prozkoumat tak rozloha všech podadresářů.

TreeSize pracuje hodně rychle, kromě toho je vše děláno „na etapy“, tak můžete vidět velikosti adresářů postupně – kdežto aplikace ještě další pracuje. Prostor, jenž je zaplněn systémem může být v zobrazení rovněž vytištěn.

Ve skutečnosti není TreeSize čistokrevný freeware nýbrž mailware. Jedná se totiž o menšího bratříčka programu TreeSize Professional, jenž za 57.95 $ nabízí rozšířené funkce.

Ve verzi Professional se již jedná o propracovaného domovník diskového prostoru, s možností vše popsat v přehledných grafech, prozkoumat oznámení o souborech (vlastník, konečný přístup) i celých jednotkách. Dovoluje vyhledávání starých, přespříliš velkých a dočasných souborů. Má rovněž přehledné organizace a umožní vám tisk či export (Excel, HTML, ASCII) všech výsledků.